Architect

Ontwerp

Ieder ontwerp is speciaal vervaardigd op basis van gestelde randvoorwaarden en in harmonie met de architectuur van de woning.

Het ontwerp voor de plaatsing van alle beplanting, oftewel het beplantingsplan bestaat doorgaans uit een plattegrond met bijbehorende plantlijsten. Het beplantingsplan vormt een technische detaillering van het ontwerpplan. Ieder beplantingsplan is speciaal vervaardigd op basis van gestelde randvoorwaarden en in harmonie met de architectuur van de woning.

Visie die ten grondslag ligt aan de creatieve invulling van het plan is ondermeer gebaseerd op de overtuiging dat een tuin gedurende het hele jaar een accent dient te krijgen bijvoorbeeld in bloeikleur, herfstkleur, boomvorm etc. Het liefst wordt de bloeikleur afgestemd op het interieur van de woning en/of de gevelkleuren.

Indien wenselijk kunnen we in overleg de volgende detailleringen gemaakt worden: een werktekening (maatvoering, materiaalkeuze), een beregeningsplan, een verlichtingsplan, een drainageplan, principeschetsen, etc.
Een goede hovenier kan alles…

Hij metselt, timmert, bestraat en heeft verstand van grondwerk, elektra, materialen en planten. Daarnaast is creativiteit en vakmanschap vereist bij het maken van constructies, bij de inpassing van wensen en omgang met omstandigheden als vocht, zon en bodemgesteldheid.

Behalve zijn praktische vakmanschap mag je verwachten dat hij werkt aan de hand van overzichtelijke offertes en werkomschrijvingen.

"Kortom, een goede hovenier is een alleskunner in de tuin."