Architect

Onderhoud

Tuinonderhoud is niet zozeer een kwestie van schoffelen, maaien en snoeien. Onderhoud is veel meer een kwestie van controleren, plannen en voorkomen.

Juist omdat iedereen snel een volgroeide tuin wil en planten in ons Hollandse klimaat nu eenmaal snel groeien, is tijdige bijsturing essentieel.

Alle struiken en bomen groeien naar een volwassen stadium. Het enige wat we daarbij moeten doen, is ervoor zorgen dat dat proces goed verloopt (begeleidingsnoei) en dat de planten gezond blijven (onderhoudsnoei). Nog altijd wordt ten onrechte geprobeerd bomen en struiken klein te houden, door ze steeds maar te snoeien. Het enige waar het feitelijk om gaat, is het handhaven van de vooraf bedachte compositie.

In de praktijk betekent dat soms het tussentijds verplaatsen van struiken of het weghalen van bomen. Juist die zaken moeten zorgvuldig worden gepland en voorbereid.

Wij kunnen u daarbij helpen. Net als bij allerlei andere moeilijke zaken als bemesting, bestrijding, wateroverlast, verzakkingen, groen vijverwater etc
Een goede hovenier kan alles…

Hij metselt, timmert, bestraat en heeft verstand van grondwerk, elektra, materialen en planten. Daarnaast is creativiteit en vakmanschap vereist bij het maken van constructies, bij de inpassing van wensen en omgang met omstandigheden als vocht, zon en bodemgesteldheid.

Behalve zijn praktische vakmanschap mag je verwachten dat hij werkt aan de hand van overzichtelijke offertes en werkomschrijvingen.

"Kortom, een goede hovenier is een alleskunner in de tuin."